În ajutorul tău
Sfaturi de nutriție, articole, curiozități.
Ce este remisia diabetului? Sfaturi pentru a-ți trimite diabetul „în vacanță”
Ce este remisia diabetului? Sfaturi pentru a-ți trimite diabetul „în vacanță”Diabetul este un „job” 24/7. Alte metafore descriu diabetul drept o călătorie cu un partener permanent, o relație pe viață. Dincolo de comparații și metafore care mai îndulcesc realitatea,...
Nutriția înainte, în timpul și după exercițiu fizic
Nutriția înainte, în timpul și după exercițiul fizic influențează semnificativ performanțele sportivului. Dieta adecvată va optimiza antrenamentul și va ajuta în perioada de recuperare. Contrar mitului „poți mânca oricât, atât timp cât faci sport” organismul are cerințe specifice în funcție de perioada zilei, de tipul și intensitatea efortului fizic, dar și de antrenament.
Fenomenul de suprasolicitare
Alimentația, odihna și sportul completează tabloul unui stil de viață sănătos, fiind necesar să menținem un echilibru între acestea pentru a putea obține maximul de beneficii. Este bine cunoscut faptul că alimentația echilibrată și activitatea fizică contribuie la îmbunățirea/menținerea stării de sănătate (fizică și psihică), menținerea unei greutăți corporale optime, reducerea riscurilor cardiovasculare, iar la finalul zilei, odihna, implicit somnul, este funcția esențială…
Chirurgia bariatrică. Ce presupune și cum știu dacă pot beneficia de o astfel de intervenție?
Chirurgia bariatrică sau chirurgia obezității se referă la operațiile efectuate la nivelul stomacului și/sau intestinului, care au ca rezultat scăderea rapidă în greutate la pacienții cu obezitate, în scop curativ. Este un tratament sigur, pe termen lung, având ca efect îmbunatățirea stării de sănătate și prevenirea sau tratarea…
Alimentația în diabet. Ce avem voie să mâncăm după diagnosticul de diabet zaharat tip 2?
Alimentația în diabet este bazată pe principiile unei alimentații echilibrate, adică pe diversitate, alegeri alimentare bogate în vitamine și minerale, metode sănătoase de a găti, asocieri alimentare corecte și cantitate potrivită fiecărei persoane în funcție de gradul de activitate fizică. O astfel de alimentație…
Ce mănânci după sport, cât mănânci după sport, faci sport în primele săptămâni de dietă?
Activitatea fizică este o componentă importantă a unui stil de viață sănătos. Cu toate acestea, în zilele noastre procentul persoanelor care duc o viață activă este tot mai redus. Rolul activității fizice este unul important, însă,
Ce înseamnă să fii educator în diabet?
Educatorul în diabet este specialistul în sănătate cu competență în oferirea de suport educativ și moral, precum și în promovarea auto-gestionării diabetului de către persoana în cauză. Educatorul în diabet este parte integrantă a echipei multidisciplinare, în care pacientul este în prim plan alături de medicul diabetolog, asistenta medicală, dietetician, psiholog și membrii familiei pacientului.
Ce analize sunt necesare pentru un consult de nutriție și la ce să te aștepți de la un consult?
Ți s-a recomandat un consult de nutriție sau dorești să beneficiezi de o evaluare a statusului nutrițional?
Iată lista analizelor de sânge necesare în mod obligatoriu pentru ca dieteticianul să îți poată evalua starea de sănătate și să prescrie un plan alimentar adaptat nevoilor tale…
Nutriție și Dermatologie: 10 secrete
Dieta poate afecta structura pielii și poate influența evoluția multor afecțiuni dermatologice. O dietă echilibrată duce la o bună funcționare a tuturor organelor, inclusiv a celulelor pielii, unghiilor și părului. Orice lipsă din alimentație a unor nutrienți implicați în creșterea și hrănirea firelor de păr sau conservarea fibrelor de colagen și elastină, poate avea ca rezultat…