Vrei un corp suplu? Spune NU dietelor cu termen de expirare!

Kilogramele în plus sunt asociate în mod frecvent cu disconfortul estetic, deși din punct de vedere medical supragreutatea / obezitatea este recunoscută drept o boală cronică, complexă, recidivantă, cu o paletă variată de factori cauzali.

Semnele de întrebare apar în special atunci când:

  • îți spui „nu mă mai suport, nu-mi place de mine, de ceea ce văd în oglindă”
  • hainele ajung să fie neîncăpătoare – devine tot mai dificil să găsești haine care să se potrivească noilor < forme > etc.

Inevitabil se instalează dorința de a pierde în greutate: acum, ușor și cât mai rapid. Iar în întâmpinarea nevoilor tale, justificate sau nu, apar toate dietele comerciale care promit rezultate uimitoare, pierderea a X kilograme în Y zile, săptămâni sau nu mai mult de 3 luni, deoarece ne pierdem răbdarea.

Astfel, scopul unui program de intervenție medicală nutrițională în acest sens este reprezentat de reducerea sustenabilă în greutate, progresivă, care să poată fi menținută și peste 2, 3, 5, 10 ani, preferabil întreaga viață.

Acest lucru se poate realiza prin perseverență, prin furnizarea de informații nutriționale credibile, ce au o bază științifică solidă, simplificate pentru a fi aplicabile individului și comunității. Acestea se vor traduce la nivel de individ și prin extensie la nivelul întregii familii, prin corectarea obiceiurilor dietetice dăunătoare și integrarea graduală a principiilor de alimentație sănătoasă.

Pierderea kilogramelor în plus trebuie să constituie un „efect secundar” de dorit al optimizării stilului de viață, pe lângă ameliorarea parametrilor biochimici (glicemie, profil lipidic, status vitaminic și mineral etc.) care sunt de regulă modificați și însoțesc creșterea patologică în greutate, iar nu în cele din urmă îmbunătățirea calității vieții. Scăderea ponderală reprezintă una dintre modalitățile de control ale intervenției medicale nutriționale, iar nu un obiectiv în sine.

Dacă dorești o intervenție nutrițională eficientă, individualizată, te invităm la noi la clinică. Împreună dorim să constituim un etalon în educația nutrițională pentru o comunitate sănătoasă și conștientă privind alegerile alimentare. Îți oferim:

  • O abordare multidisciplinară managementului greutății, cât și tratamentul oricărei afecțiuni cu indicație medicală nutrițională, fie că este vorba de gută, diabet, hipertensiune, dislipidemie (ex: colesterol și/sau trigliceride peste limitele superioare), boli renale, afecțiuni digestive, anemii, cancer, boli endocrine și altele;Integritate, etică și transparență, confidențialitate;
  • Soluții reale, fără a sacrifica sănătatea sau plăcerea de a mânca;
  • Rezultate sustenabile pe termen lung, fără a pune în pericol sănătatea ta imediată și viitoare.

Această criză epidemiologică ne-a unit prin solidaritate și efortul comun de a ne face bine ca umanitate. 

Suntem cu toții implicați în această situație, iar îndemnul nostru este să fim parte din soluție prin deciziile pe care le luăm zi de zi, acelea de a ne proteja sănătatea noastră:

respectăm măsurile de igienă,

ne alimentăm corect,

rămânem activi,

ne monitorizăm glicemia, tensiunea arterială și alți parametri dacă avem afecțiuni prezente,

luăm tratamentul conform recomandărilor medicului, după caz etc.

și sănătatea celor din jur respectând distanța fizică, stând acasă și luând măsurile de protecție necesare atunci când este cu adevărat nevoie să ieșim afară:

purtăm mască, mănuși dacă avem,

acoperim nasul și gura deopotrivă cu masca,

suntem atenți să nu atingem masca când o purtăm și când o dăm jos pentru a nu ne contamina,

nu o refolosim dacă masca are utilizare unică, o igienizăm după fiecare purtare dacă e din material textil etc.

Cum mâncăm de Paște când suntem în izolare?

Cum mâncăm de Paște când suntem în izolare?

Cum mâncăm de Paște când suntem în izolare?În acest an sărbătorile pascale vor fi diferite, în mod cert, dar e important să luăm decizii înțelepte în zilele care urmează pentru a ne asigura că vom rămâne sănătoși, să ne bucurăm de prezența celor dragi atunci când...

citește mai mult
Diabetul și sănătatea mintală

Diabetul și sănătatea mintală

Diabetul și sănătatea mintalăPersoanele cu diabet zaharat de tip 1 sau tip 2 prezintă un risc semnificativ mai crescut de a dezvolta simptome depresive, anxietate și tulburări de comportament alimentar, comparativ cu populația generală. Comorbiditățile din sfera...

citește mai mult
Email

andrei@clinicadenutritie.ro

tel. programări
0755.070.138
adresa
Iași, Șos. Păcurari nr. 70, Parter

Dorești să fii informat când avem articole noi de nutriție?

Lasa-ti mai jos detaliile solicitate si vei primi de la noi email cand publicam articole noi:

Datele oferite în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru a-ți comunica atunci cand apare un articol nou in blogul nostru de nutritie.

13 + 15 =